Головна НОВИНИ ПОЗАЧЕРГОВИЙ З'ЇЗД АДВОКАТІВ УКРАЇНИ ВІДБУВСЯ

ПОЗАЧЕРГОВИЙ ЗЇЗД АДВОКАТІВ УКРАЇНИ ВІДБУВСЯ 

09 лютого в суботу в м. Одеса в готелі Брістоль розпочав роботу позачерговий з’їзд адвокатів України, участь в якому прийняли майже 100% обраних делегатів від більшості конференцій адвокатів регіонів України.

Відповідно до статті 54 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» з’їзд, як вищий орган адвокатського самоврядування, був правомочний вирішувати будь-які питання адвокатського самоврядування.

З’їзд відкрила найстарший за віком делегат – голова Ради адвокатів Хмельницької області Маргулян К.Г., за пропозицією якої головуючим  на засіданні з’їзду одноголосно був обраний Авраменко Г.М., голова ради адвокатів Чернігівської області, почесний професор Віденського міжнародного університету.

040.jpg

 З’їзд відкриває делегат Маргулян К.Г.

 Не обійшлося без сюрпризів.

Делегат В.Бедь проінформував учасників з’їзду, що ухвалою окружного адміністративного суду м. Києва від 06 лютого заборонено проводити з’їзд адвокатів в м. Одеса 09 лютого.

Ухвалу підписав суддя Данилишин В.М., який фігурує в Інтернеті в «списке откровенных и тайных преступников, предателей и врагов Украины!»

За пропозицією делегата В.Бедя та головуючого Г.Авраменка, з’їзд за принципом «какой вопрос такой и ответ» прийняв рішення з’їзд в м. Одеса не проводити, а провести його за межами міста.

042.jpg

Головуючий пропонує провести з’їзд адвокатів за межами м. Одеса

  

086.jpg

Головуючий на з’їзді Авраменко Г.М. та секретар з’їзду Василевська О.А. 

Як відомо, за підсумками двох альтернативних з'їздів 17 листопада минулого року в Україні з'явилися дві Національні асоціації адвокатів (НАА) і дві Вищі кваліфікаційно-дисциплінарні комісії адвокатури (ВКДКА).

На зібранні адвокатів в готелі Русь, на якому були присутні делегати від 7 регіонів, та які назвали це зібрання установчим з'їздом, главою НАА і главою Ради адвокатів України була обрана заступник голови Вищої ради юстиції (ВРЮ) державний службовець 1 рангу Лідія Ізовітова, а ВКДКА очолив президент Асоціації правників Валентин Загарія, який до речі не має навіть повної вищої юридичної освіти. З'їзд також підтримав пропозицію про відкликання з посади представника адвокатури у ВРЮ голови Вищої кваліфікаційної комісії адвокатів (ВККА) Володимира Висоцького, замість нього обравши голову Вищого адміністративного суду Ігоря Темкіжева.

Вища кваліфікаційна комісія адвокатури при Кабінеті Міністрів України, на яку Законом України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність» було покладено обов’язок проведення установчого з’їзду адвокатів України, в той же день провела установчий з'їзд адвокатів України у кінотеатрі Кінопанорама в Києві, на якому головою НАА і Ради адвокатів був обраний Володимир Висоцький, а ВКДКА очолив Михайло Ісаков.

З'їзд адвокатів, який був проведений 09 лютого в смт. Затока Білгород-Дністровського району Одеської області, скасував усі рішення зібрання адвокатів в готелі Русь, залишивши таким чином єдиними правомочними рішеннями тільки рішення установчого з’їзду, який був проведений в кінотеатрі «Кінопанорама».

Крім того, делегати прийняли звернення до Верховної Ради з проханням створити спеціальну слідчу комісію у зв'язку з ситуацією, яка склалася в адвокатурі.

З'їзд звернувся до Генеральної прокуратури з проханням розслідувати дії заступника голови Вищої ради юстиції (ВРЮ) Лідії Ізовітової, яка як державний службовець 1 рангу, не мала права обиратись і представлятись головою НАА, що на думку делегатів, має ознаки корупційного діяння.

З'їзд також скасував таємним голосуванням рішення київського з'їзду, яким з ВРЮ був відкликаний Володимир Висоцький, а членом ВРЮ обраний Ігор Темкіжев та припинив повноваження Лідії Ізовітової, як члена ВРЮ.

З'їзд також доручив головуючому надіслати подання про відповідальність судді Данилишина В.М., за ухвалення завідомо неправосудної на думку делегатів ухвали про заборону проведення з’їзду в м. Одеса.

021.jpg

Делегати від Чернігівської області: Заболотний О., Дрозд В., Каранда І., Авраменко Г., Афанащенко С., Дроботущенко Т., Водолагін С., Петрова В., Атрощенко Н., Авраменко Н.