Головна НОВИНИ До уваги адвокатів! Зміни в розмір внесків.

До уваги адвокатів! Зміни в розмір внесків.

         21 грудня 2016 року Верховна Рада України прийняла Закон «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році» (Проект №5132), яким вносяться, зміни і до Закону «Про адвокатуру та адвокатську діяльність»

Так, встановлено, що розмір плати за здачу кваліфікаційного екзамену не може бути більшим від трьох прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на день подання заяви про допуск до складання іспиту.   

Розмір внеску за проходження стажування не може перевищувати 3 мінімальні заробітні плати станом на день подання заяви про призначення стажування. Якщо буде прийнято рішення про продовження стажування, то розмір додаткового внеску за кожний додатковий місяць стажування не може перевищувати половини мінімальної заробітної плати, встановленої на день прийняття такого рішення.

Обмежено і розмір щорічних внесків адвокатів на забезпечення діяльності органів адвокатського самоврядування – не більше одного прожиткового мінімуму для працездатних осіб станом на 1 січня відповідного року.

 

Президія АО «ЧОКА»