Головна НОВИНИ Вищий адміністративний суд України припиняє процесуальну діяльність

Вищий адміністративний суд України припиняє процесуальну діяльність

 15 грудня 2017, 13:24

    Сьогодні, 15 грудня 2017 року, Вищий адміністративний суд України припиняє свою процесуальну діяльність та розпочинає процедуру ліквідації. Натомість із цього дня починає роботу Верховний Суд.Відповідне рішення про визначення початку роботи Верховного Суду 30 листопада 2017 року прийняв Пленум Верховного Суду (http://zakon5.rada.gov.ua/laws/show/va002700-17).

 Звертаємо увагу громадян, що касаційні скарги, позовні та апеляційні заяви, подані до Вищого адміністративного суду України та не розглянуті судом на момент припинення ним діяльності, будуть передані до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду та розглянуті в порядку адміністративного судочинства спочатку новим складом суду (пункт 4 Перехідних положень Закону України «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів»)

 Не розглянуті Вищим адмінсудом скарги та заяви будуть передані до Верховного Суду протягом місячного терміну (пункт 7 Перехідних положень вказаного Закону).

Станом на 14 грудня 2017 року у Вищому адміністративному суді України не розглянуто майже 37 тисяч справ та матеріалів.

 Із 15 грудня 2017 року касаційні скарги, позовні та апеляційні заяви, розгляд яких належить до компетенції касаційного адміністративного суду, необхідно направляти до Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду на адресу: вул. Московська, 8, корп. 5, м. Київ, 01029.

Просимо бути уважними та правильно вказувати найменування суду, до якого надсилаються документи.

 http://www.vasu.gov.ua/123880/