Головна НОВИНИ ВССУ припиняє свою діяльність, роботу починає Верховний Суд

ВССУ припиняє свою діяльність, роботу починає Верховний Суд

 

ВССУ припиняє свою діяльність, роботу починає Верховний Суд

15.12.2017 12:08

15 грудня 2017 року починає роботу новостворений Верховний Суд. Відповідне рішення було прийнято Пленумом Верховного Суду 30 листопада 2017 року.

Отже, Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ припиняє свою діяльність та ліквідується у встановленому законом порядку.

Касаційні скарги, заяви, клопотання, подані до ВССУ та не розглянуті судом на момент припинення його діяльності, підлягають передачі до Верховного Суду та розгляду в порядку, встановленому відповідним процесуальним законодавством.

Нерозглянуті заяви і скарги ВССУ буде передано до Верховного Суду поступово, протягом тридцяти днів.

Станом на 15 грудня 2017 року у ВССУ залишок нерозглянутих справ і матеріалів кримінального судочинства становить близько 2 900; цивільного судочинства – близько 28 000.

Звертаємо увагу, що з 15 грудня 2017 року набирає чинності Закон України від 03 жовтня 2017 року №2147-VIII «Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів».

Касаційні скарги (подання) на судові рішення у цивільних справах, які подані і розгляд яких не закінчено до набрання чинності цією редакцією Кодексу, передаються до Касаційного цивільного суду та розглядаються спочатку за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

Заяви про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами, подані до Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ, Верховного Суду України та не розглянуті до набрання чинності цією редакцією Кодексу, передаються відповідно до Касаційного цивільного суду, Великої Палати Верховного Суду та розглядаються спочатку за правилами, що діють після набрання чинності цією редакцією Кодексу.

З 15 грудня 2017 року касаційні скарги, заяви, клопотання у порядку цивільного судочинства слід направляти до Касаційного цивільного суду у складі Верховного Суду на адресу: просп. Повітрофлотський, 28, м. Київ; у порядку кримінального судочинства до Касаційного кримінального суду у складі Верховного Суду на адресу: вул. П. Орлика, 4а, м. Київ.

              Верховний Суд зареєстровано за адресою: вул. П. Орлика, 8, м. Київ, 01043. Касаційний кримінальний суд працюватиме за адресою: вул. П. Орлика, 4а, м. Київ; Касаційний цивільний суд – просп. Повітрофлотський, 28, м. Київ; Касаційний господарський суд – вул. О. Копиленка, 6, м. Київ; Касаційний адміністративний суд – вул. Московська, 8, корп. 5, м. Київ.

Веб-сайт Верховного Суду функціонуватиме на веб-порталі «Судова влада України».

Сторінка у соціальній мережі Facebook: https://www.facebook.com/supremecourt.ua/

Телефон для довідок: 0-800-501-492.